Sollicitatieprocedure

De Purmerendse ScholenGroep is op zoek naar de beste match tussen kandidaat en vacature, zodat de talenten en kwaliteiten van de medewerker optimaal ingezet kunnen worden. Alle sollicitaties worden daarom zorgvuldig behandeld.

Procedure
Een vacature wordt eerst gepubliceerd op het intranet, zodat interne kandidaten kunnen reageren. Wanneer via die weg geen geschikte kandidaat wordt gevonden, dan wordt de vacature extern gepubliceerd. Onderaan elke vacature staat een rode button 'solliciteren' waarmee je jouw sollicitatie verstuurt. Je ontvangt binnen 48 uur een bevestiging per e-mail. De eerste selectie van de brieven neemt twee tot drie weken in beslag. Hierna ontvang je bericht over de uitslag. Na de sluitingsdatum verdwijnt de vacature van de site. Het is niet mogelijk om daarna de vacaturebeschrijving nog terug te vinden. Het is dus belangrijk om voor jezelf de informatie over de vacature op te slaan voor deze van de website verdwijnt.

Informatie
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure dan kan je een e-mail sturen naar sollicitatie@psg.nl.

Sollicitatiecode
De Purmerendse Scholengroep hecht veel waarde aan een zorgvuldige werving en selectie van personeel. De richtlijnen die gehanteerd worden bij het wervingsproces staan omschreven op deze website, in het document sollicitatiecode die kan worden gedownload.

Open sollicitatie
Zie je op dit moment geen passende vacature? Maak dan gebruik van de PSG-Jobalert: in onze talentpool kun je een account aanmaken en een persoonlijk profiel invullen. Je krijgt dan automatisch een e-mail (vacature-alert) met de nieuwste vacatures, die aansluiten bij je persoonlijk profiel. Open sollicitaties zijn ook nog steeds welkom! Wil je je cv (met eventueel je motivatie) onder de aandacht brengen, reageer dan via de vacature Open sollicitatie. 

Informatie na aanname
Als het sollicitatiegesprek en vervolgens het arbeidsvoorwaardengesprek positief zijn verlopen en je 'ja-woord' hebt gegeven, ben je officieel PSG-medewerker. Pas na de ingangsdatum van het contract is het mogelijk voor medewerkers om intranet te bekijken, maar in de tussentijd ontvangt u veel praktische informatie over het werken bij de Purmerendse ScholenGroep. Natuurlijk maak je gedurende de eerste periode allereerst kennis met jouw directe collega's op locatie.